vrijdag 26 oktober 2007

Tartiflette


Voor 6 personen:

Nodig:
1.2 kg aardappelen
600 gram mager spek in blokjes
500 gram ajuin
1 doosje room (ik neem meestal Alpro culinaire light)
1 grote reblochon kaas (+/- 450 gram)

Doen:

Aardappelen in schijfjes snijden en al dente koken
Ajuinen samen gaar bakken met 600 gram spekjes (niet nodig om vetstof toe te voegen, wel een beetje water zodat de boel niet kan aanbranden
In een vuurvaste schotel laagjes aardappel afwisselen met spek-ajuin mengeling en telkens afwerken met een paar draaien van de pepermolen, zorg dat je kan eindigen met een laagje aardappelen. Nadat alles geschikt is, een klein doosje room erover gieten en dan je reblochon kaas die overlangs gesneden is er op schikken.
Ongeveer 30 minuten op 180 ° in de oven plaatsen.

Dien op met zilveruitjes, augurkjes en een fris slaatje.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: