zondag 4 november 2007

Slaapproblemen

In augustus dachten we dat we er door waren: amper twee maanden oud en al geen nachtvoeding meer. Ok, Aymeric werd 's nachts wakker rond 4.30 à 5 u, maar kon met het tuutje gesust worden tot zijn flesje van 6u30. Sommige nachten was het nodig om 15 keer op te staan, andere slechts 3 keer.

Maar de laatste tijd gaat het mis: hij heeft weer nachtvoeding nodig! Hij is echt zo uitgehongerd dat sussen met het tuutje niet meer helpt: hij weent en blijft wenen. Meestal wordt hij rond 4 u wakker en proberen we hem te sussen om dan toch maar om 5 u de fles te geven. Vannacht was hij er zelfs om 2 u al.

Bon, enkele weken geleden dachten we zelf weer dat we erdoor waren en sliep hij, na zijn eerste vaste voeding 2 nachten door. Nu eet hij zelfs groenten- en fruitpap, maar toch wordt hij nog steeds wakker.

De vraag is of hij eigenlijk wel honger heeft: ok, hij drinkt gans zijn flesje leeg en erna valt hij als een blok in slaap. Maar heeft een baby van 4.5 maanden nog nood aan nachtvoeding?

We zijn bang dat we dezelfde richting uitgaan als bij Ophélie: tot een jaar mochten we elke nacht opstaan om het tuutje te geven...

Tips zijn welkom (het indikken van de laatste fles, vaste voeding,...alles al geprobeerd)

Geen opmerkingen: